Kungar & Drottningar

Bild på katt

Avelskatter

Jag har varit uppfödare sedan 2012 och i min första kull fick vi sju kattungar. Det har sedan dess sprungit en del småtassar i huset. I snitt har vi 1-2 kullar om året. Jag ställer ut mina katter för att få en professionell bedömning och för att veta vad jag behöver komplettera med hos just den katten. Och så är det ju fantastiskt roligt att ställa ut och träffa andra kattnördar. Jag gör avelstester på alla de katter som går i avel. Vid ca 1 års ålder scannar jag deras hjärta och njurar, och innan dess har jag skickat in andra tester som tas med dna. Bl a för att ta reda på blodgrupp och andra genetiska defekter som man kan testa för.

Våra Drottningar/Honor

Bild på katten Miss Moneypenny
NO*Arctic Sapphire

Miss Moneypenny

Född2021-04-14
MorNO*Arctic Sapphire Dior
FaderLet it Snow Supurrsonic*PL
TäckningRAG a 03
ÖvrigtPenny kommer från Siril Marlene Isaksen i Norge. Hon har haft två kullar här. Tanken är att hon ska få en till, och att jag förhoppningsvis kan spara någon från kullen att gå vidare med. Hon löper ganska sällan så vi hoppas att vi kan synka en parning med vår hane, La Rambla. Till sättet är hon en mjuk och behaglig katt. Kommer gärna upp i knät. Hon har en lång kropp, vackra stora blå ögon och en fin profil och panna.
Bild på katten Hera av Baron
NO*Elins Diamanter

Hera av Baron

Född2022-10-06
MorNO*Elins Diamanter Dorina DeLuze av XO
Fader(BE)My Epic Baron
TäckningRAG n 04
ÖvrigtHera är vår andra tjej som också kommer från Norge, från min vän Elin Rakvåg. Hon har en kall silkig päls, bra storlek och typ och en väldigt fin ögonfärg. Till sättet är hon go, lekfull och nyfiken Hoppas på att få några fina colourpoint efter henne och La Rambla. Utfallet kan ju bli mitted och bicolour också. Det är ju det som är lite extra roligt att ha mitted i avel.
Bild på katten S*FunHouse's Lexie
S*FunHouse's

S*FunHouse's Lexie

Född2022-03-29
MorS*Wermdö's Move To Havanna
FaderSE*DeBeer's Finest Duesenberg
TäckningRAG a 21
ÖvrigtNär jag fick möjligheten att köpa Lexie av min fina vän AnnaCarin Hammarstedt, blev jag både glad och tacksam. Hon är en sådan vacker blåtabbymaskad colorpint med fina blå ögon. Då det är ganska svårt att introducera en vuxen fertil hona så kommer Lexie att bo hos en fodervärd i Kungsbacka. Så fick jag min lilla randiga tiger till slut.

Våra Kungar/Hanar

Bild på katten La Rambla
SE*Lil'Magics

La Rambla

Född2023-03-23
MorSE*Lil'Magics Pon De Replay
FaderES*Olympodolls Kiss
TäckningRAG a 04
ÖvrigtLa Rambla kommer från Öland, Anna Thisell heter hans uppfödare. Förra sommaren var vi och hämtade denna underbart mysiga och spinnande lilla kille. Nu är han inte så liten längre och börjar så smått intressera sig för tjejerna. Han har fina längder, bra päls och stark blå ögonfärg. Och den lilla stjärnan i pannan är ju bara ljuvlig. För övrigt bra typ. Hoppas mycket på och längtar efter hans kommande bebisar.

Copyright © 2024 Wendeltassens