Kungar & Drottningar

Bild på katt

Avelskatter

Jag har varit uppfödare sedan 2012 och i min första kull fick vi sju kattungar. Det har sedan dess sprungit en del småtassar i huset. I snitt har vi 1-2 kullar om året. Jag ställer ut mina katter för att få en professionell bedömning och för att veta vad jag behöver komplettera med hos just den katten. Och så är det ju fantastiskt roligt att ställa ut och träffa andra kattnördar. Jag gör avelstester på alla de katter som går i avel. Vid ca 1 års ålder scannar jag deras hjärta och njurar, och innan dess har jag skickat in andra tester som tas med dna. Bl a för att ta reda på blodgrupp och andra genetiska defekter som man kan testa för.

Våra Drottningar/Honor

Bild på katten Miss Moneypenny
NO*Arctic Sapphire

Miss Moneypenny

Född2021-04-14
MorNO*Arctic Sapphire Dior
FaderLet it Snow Supurrsonic*PL
TäckningRAG a 03
ÖvrigtBlå bicolour, scannad hjärta/njurar u.a Hcm n/n Blodgrupp A/A Mild och fin i temperament. Lång kropp och ögon som jag älskar, både färg och form. Penny kommer från min vän Siril Malene Isaksen i Norge.

Våra Kungar/Hanar

Bild på katten Lucifer
SE*SoftEye's

Lucifer

Född2021-05-17
MorSE*Mallju's Ophelia
FaderSE*Odontassen's Pixel
TäckningRAG n 03
ÖvrigtBrun bicolour. Scannad hjärta/njurar u.a Hcm n/n Blodgrupp A/A Namnet Lucifer gör honom inte rättvisa. En mildare och snällare hane har jag aldrig träffat.

Våra ungdomar

Bild på katten Hera av Baron
NO*Elins Diamanter

Hera av Baron

Född2022-10-06
MorNO*Elins Diamanter Dorina DeLuze av XO
Fader(BE)My Epic Baron
TäckningRAG n 04
ÖvrigtÄntligen fick jag min bruna mitted och diamant från min vän Elin Rakvåg i Norge. Hon kommer att scannas hjärta och njurar innan avel. Hon är HCM n/n och har blodgrupp A/A.

Copyright © 2023 Wendeltassens