Min uppfödning

Jag är en certifierad uppfödare och stambokför mina katter i SVERAK. Jag har också gått 2 av 3 kurser i Pawpeds, G 1 och G 2.Jag ställer emellanåt ut mina katter för att få en bedömning på dem.

Jag har ingen kölista, utan du tar kontakt om du är intresserad av en kattunge från mig. Mail är alltid en bra första kontakt, men jag vill att ni kommer och hälsar på innan ni bestämmer er för en kattunge. Jag försöker svara så fort jag kan.

Bra om ni tidigt berättar om det finns ett avelsintresse eller om ni söker en katt för utställning. De allra flesta kattungar säljs till sällskap. Jag förbehåller mig rätten att själv välja hem till kattungen.

Sällskapskatter ska kastreras, senast vid 6 månader.

Ragdoll är en social ras och är beroende av sina människor. Är du borta över hela dagar, vill jag helst att katten har sällskap av en annan katt. Och att du då ger den tid för lek och aktivitet när du kommer hem. Då undviker man beteendeproblem och både ni och katten mår bra.

Att du ger den kvalitetsfoder köpt i djuraffär (torrfoder). Blötmat går självklart bra att köpa i daglighandeln. Många katter uppskattar att få lite rått kött ibland.

Att katten hålls som innekatt och enbart får vistas ute i rastgård/innätad balkong eller promenad i koppel.

Att du har en bra veterinärförsäkring och revaccinerar enl. rekommendation.

Viktigt att tänka efter före när det gäller hur man löser semestrar osv.

Ibland kommer jag att söka fodervärdar för att kunna komma vidare i mitt avelsarbete. Är du intresserad av att ta hand om en katt och ha kattungar hemma hos dig, med stöd och hjälp av mig förstås, så anmäl gärna intresse för det. Vi skriver kontrakt, och när det är fullföljt, så övergår katten till dig. Detta kan vara en bra början om man vill satsa på egen avel. Jag kommer att behöva fodervärdar både för honor och hanar. Vad detta innebär diskuterar vi noga igenom innan.

Jag har aldrig ångrat att jag har givit mitt hjärta till denna underbara ras. Och jag hoppas på att någon av mina katter kan förgylla även din tillvaro. Jag tar 12 000:- för en kattunge till sällskap. Då får du en väl socialiserad, välgosad, miljötränad kattunge, uppfödd på kvalitetsfoder och kärlek. Avelspris diskuteras indivduellt.

Jag vill inte att du avlar på en katt som inte är såld med avelsrätt!

Berätta gärna om ditt intresse, så kan vi tillsammans välja ut en katt som passar för att avla på. Vill då veta lite om hur dina avelsplaner ser ut, och att du har stamnamn.

Copyright © 2024 Wendeltassens